Dat wordt weer smullen: Antwerpen Proeft stelt eerste 15 restaurants voor en Dolio Vinum is één van de standhouders

Vandaag heeft Antwerpen Proeft de eerste 15 restaurants voorgesteld, waarbij drie interessante nieuwkomers zijn. De 14de editie van het jaarlijkse culinair festival vindt plaats aan de Antwerpse Waagnatie van 1 tot en met 3 mei. ‘Leading ladies’ van Antwerpen Proeft zijn tv-kok Dagny Ros en topsommelier Sepideh Sedaghatnia. 

Claudia Engelen, organisator van Antwerpen Proeft, stelde vandaag de eerste restaurants en speciaalzaken voor die zullen deelnemen aan de 14de editie van het culinair festival. Tussen de eerste 15 namen (van de 35) zijn weer heel wat restaurants die je in grote restaurantgidsen als Michelin en Gault&Millau terugvindt, zoals Nathan, Fiskebar, Black Smoke, Zaowang (dat al 12 edities meedraait) of Yam Thai van acteur Jeroen Van Dyck. Ook de drie eerste nieuwkomers zijn bekend, namelijk Chez Manu, Little Beirut en Zoen. Chez Manu is een gastronomische foodtruck/chef-aan-huis/cateraar uit Ham in Limburg. Little Beirut serveert dan weer authentiek Libanees eten op het Eilandje, en Zoen is het restaurant van Lars Block, voorheen Le Zoute Zoen. “Antwerpen Proeft wil een platform zijn om jong talent te ondersteunen, om jonge chefs de kans te geven zich bekend te maken aan het grote publiek”, aldus Claudia Engelen. 

Wauw-effect

Ambassadeur van Antwerpen Proeft 2020 is Nick Bril, tweesterrenchef van The Jane, en ‘leading ladies’ zijn IJslands-Antwerpse tv-kok Dagny Ros en Iraans-Antwerpse topsommelier Sepideh Sedaghatnia van restaurant-wijnbar Divin by Sepi. Voor Dagny Ros is het de tweede keer dat ze meedoet aan Antwerpen Proeft. Ze zal gerechtjes uit de ‘nordic’-keuken serveren, maar haar inspiratie komt van haar reizen over de hele wereld. “Mijn doel is hetzelfde als vorig jaar: simpele gerechten, maar boordevol smaken en met een wauw-effect. Niet te veel toefjes en schuimpjes, gewoon lekkere smaken. Het zal iets met zalm en bloemkool worden, maar verder kan ik nog niets verklappen!”

Dit jaar staan wij, Dolio Vinum, als standhouder op Antwerpen Proeft! We hopen jullie aan onze stand te mogen verwelkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *