Dolio Vinum (wijnvat in het Latijn) is een jonge wijnhandel (opgericht door Wieland Marissens) die resoluut voor een andere aanpak kiest, en niet voor de platgereden paden waar supermarkten en groothandelaren elkaar verdringen.

Wij zijn gespecialiseerd in Oostenrijkse en Italiaanse wijnen en zijn er in geslaagd om enkele topwijnen te selecteren en exclusief op de markt te brengen aan een super prijs-kwaliteit verhouding. In de keuze van onze wijnen staan de begrippen kwaliteit, exclusiviteit en originaliteit bovenaan. Om dit blijvend waar te kunnen maken, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze klanten ligt bij Dolio Vinum de nadruk op nog enkele extra maatstaven.

Eerst en vooral kiezen wij voor kleinschalige familiebedrijven waar het volledige proces van wijn maken met liefde, passie en expertise door de hele familie wordt opgenomen. Zij delen de filosofie van Dolio Vinum. Kleinschaligheid geldt ook voor Dolio Vinum. De wijnen selecteren wij heel zorgvuldig met een tastingteam. Elke wijn wordt steeds uitvoerig geproefd en besproken. Dit resulteert in een beperkter aanbod, maar het garandeert dat wij trouw blijven aan onze overtuiging over wijn.

Bovendien houden wij van goede contacten. In de eerste plaats met de wijnmakers zelf. Wij importeren onze wijnen rechtstreeks via hen. Door deze intense contacten weten we perfect wie de man/vrouw achter de wijn is.

Begin 2018 is Wieland Marissens geslaagd in het examen WSET Level 2 Award in Wines and Spirits. Op dit moment volgt hij de vervolgcursus WSET Level 3 Award in Wines.

 

Wieland Marissens

owner