wijnexpert Frank Van der Auwera

Wekelijks bezoekt de wijnexpert Frank Van der Auwera een wijnhandel in onze provincie, op zoek naar boeiende flessen. In de bijlage CittA van de Gazet van Antwerpen van 21 november 2015 schreef hij een artikel over 3 wijnen die Dolio Vinum in portefeuille heeft.

PRIJSKRAKER

Naam: Di Ubaldo, Zauott 2011

Wijntype: rood

Appellatie: Montepulciano d’Abruzzo

Land: Italië

Score: 15/20

Di Ubaldo Zauott Het oordeel van Frank?

“Niet echt spotgoedkoop, maar in zijn genre heel fijntjes én complex. Bovendien werden er slechts enkele duizenden flessen van gemaakt. Boeket van rode/zwarte kers, cacao en een florale viooltjestoets. Sappig in de mond, met impressies van violet, rood fruit, groene peper plus een elegante fraîcheur en mineraliteit. Reeds mooi versmolten cuvée, voorzien van een fraai stoffen luxe-etiket. Drink hem bij kalfsvlees, lamszadel, varkenshaasje of pasta’s met vleessaus.”

FEESTBEEST

Naam: Di Ubaldo, Baldo Dosaggio Zero Chardonay 2012

Wijntype: spumante

Appellatie: Abruzzen

Land: Italië

Score: 16/20

Di Ubaldo Baldo Het oordeel van Frank?

“Van hetzelfde huis is deze uitstekende, niet-gedoseerde schuimwijn die volgens de klassieke champagnemethode werd bereid. Citroengeel met constante stroom smurfkleine belletjes. Aan de neus: wit fruit, gekonfijte citroen, mirabellen plus een krijtige toets. Limoen, (roze/gele) pompelmoes en nectarine bepalen de smaak, die strak en mineraal blijft tot in de afdronk. Karakterbubbel die heerlijk is als aperitief, maar ook bereidingen met oesters, kreeft of zeevis aankan.”

FRANKS FAVORIET

Naam: Höpler, Cuvée K7 2011

Wijntype: rood

Appellatie: Burgenland

Land: Oostenrijk

Score: 16/20

Hopler K7 Cuvee Het oordeel van Frank?

“Uitstekende mix van blaufränkisch, syrah en merlot, waarin de syrah wel baas speelt. Verbleef zestien maanden op eiken vaten, waarvan twee derde gloednieuw. Het resultaat is een vlezige, fruitkrachtige en alcoholvurige (14%) wijn die in geur en smaak barst van eiktoast, zwarte kers, pruimenjam, moerbeien, zwarte peper en chocolade-impressies. Krachtig maar tegelijk met mooie, sappige zuren die ook de alcohol temperen. Leg een goeie rund- of hertensteak in de pan, of koppel hem aan hazenpeper, osso buco of wild zwijn.”

Een reactie op “wijnexpert Frank Van der Auwera

  1. Wils Frank zegt:

    Enkele flessen met gin besteld. Werden dag nadien al afgegeven. Stin-gin is excellent product met verscheidene smaakfacetten die goed tot uiting komen. De hands on gin is een gin die met veel combineerbare kruiden tot een eigen smaak kan gebracht worden.
    Dit is een tevreden klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *