Antwerpen Proeft uitgesteld naar mei 2021

De 14de editie van Antwerpen Proeft, het jaarlijkse culinaire festival aan de Waagnatie, wordt uitgesteld naar volgend jaar. Normaal vond Antwerpen Proeft dit jaar plaats van 1 tot 3 mei, maar de organisatie slaat 2020 noodgedwongen over en kiest nu voor het Hemelvaartweekend van 2021 (donderdag 13 tot zondag 16 mei). “We worden dubbel getroffen: we zijn én evenement én op ons festival staan restaurants centraal”, klinkt het.

Zoals steeds zouden er heel wat bekende namen deelnemen aan Antwerpen Proeft, zoals Nathan, Fiskebar, Black Smoke, Zaowang (dat al 12 edities meedraait) of Yam Thai van acteur Jeroen Van Dyck. ‘Leading ladies’ voor deze editie waren IJslands-Antwerpse tv-kok Dagny Ros en Iraans-Antwerpse topsommelier Sepideh Sedaghatnia van restaurant-wijnbar Divin by Sepi. Maar het culinaire festival moet nu uitgesteld worden naar volgend jaar. 

Noodfonds

“Deze beslissing is met pijn in het hart en na slapeloze nachten genomen,” zegt organisator Claudia Engelen. “Antwerpen Proeft wordt jammer genoeg dubbel getroffen door de huidige situatie. We zijn én een evenement én op ons festival staan restaurants centraal. Maar we worden geconfronteerd met te veel onzekerheden wat maatregelen en timing betreft. De boodschap van de vele experts en politici blijft op dit moment weinig bemoedigend, en biedt de evenementensector en de horeca onvoldoende perspectief.”

Engelen roept daarom op tot haalbare, realistische maatregelen voor de horeca en evenementenbranche. “Onze branche komt in gevaar en voor onze leveranciers begint het uiterst problematisch te worden. De beslissingen en regels van de overheid treffen onze sector het hardst. Want momenteel geldt er een beroepsverbod en we kunnen pas als laatste heropstarten. Het gaat hier ook niet over drie maanden geen werk, maar over één tot twee jaar geen inkomen… Daarom moet er dringend een pakket met specifieke steunmaatregelen worden voorzien, plus een extra noodfonds voor de evenementenbranche.”

Aangekochte tickets voor de verplaatste editie van 2020 blijven geldig voor 13, 14, 15 en 16 mei 2021.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *