Flip book element

2018 Prellenkirchen

16,30

Blaufränkisch
De lokale wijn “Prellenkirchen” is afkomstig van de wijngaard Holzweingärten op de gelijknamige Prellenkirchener Spitzerberg in het wijnbouwgebied Carnuntum, een zeer droge en winderige wijngaard waarvan de bodem wordt gekenmerkt door 250 miljoen jaar oude fossiele kalksteen met een schaarse zand- en sliblaag.
Sprankelend robijn
Rode bessen, viooltjes, wat specerijen en komijn
Elegant en bourgondisch, levendig, sappige zuren, veenbessen en rood fruit, fijnkorrelig, zijdezachte tannines
Kurk
Voorzichtige oogst met de hand in 2 selectiestappen eind september 2018.

Gecontroleerde gisting in roestvrijstalen tanks bij max. 30°C door zachte overstroming van de druivendraf, maceratieperiode 14 tot 18 dagen. Vervolgens zuurreductie in gebruikte kleine houten vaten en tonneaus van Frans eikenhout, klaring en rijping door zachte trekking en bezinking tot de botteling in april 2020.

tot 2028
Geschikt als begeleider van vlees- en wildgerechten, wild gevogelte zoals patrijs of fazant, rundvleesvariaties, gegrild vlees en harde kazen.
Ideale drinktemperatuur 16-18°C
Falstaff 92-94/100

 

Meer informatie

2018 Ried Bärnreiser 1.ÖTW

29,60

50% Zweigelt, 28% Merlot, 20% Blaufränkisch en 2% Cabernet Sauvignon
Het Ried Bärnreiser is gelegen op de oostelijke helling van het Donau-grindterras van de Arbesthaler heuvelketen zonder directe bosgrenzen. De naam is afgeleid van het Middelhoogduitse “Reisern”, wat erop wijst dat op deze dorre, kiezelachtige en hete locatie de natuurlijke vegetatie alleen bestond uit struikgewas en kreupelhout. Op de bovenste helling ligt kwartsgrind – fijn grind, dat op sommige plaatsen ook de fijner gekorrelde Miocene afzettingen (Pannonisch) van klei-slib en zand bedekt die eronder liggen. De bodems zijn zeer kalkrijk en diep onder de grindlagen, wat de wijnen een bijzondere complexiteit geeft.
Donker robijn
Nobel bouquet van donkere, rijpe bosbessen en cassis, bramenkruiden
Stevige body met druk, structuur en strakke, grijpgrage tannines, hints van bittere chocolade, groot potentieel
Kurk
Voorzichtige oogst met de hand in 2 selectiestappen eind september tot begin oktober 2018.

Gecontroleerde gisting door natuurlijke gisten in houten gistingsrekken bij max. 28 – 30°C door zachtjes uitpersen en overstromen van de druivendraf, maceratieperiode 18 tot 25 dagen. Vervolgens zuurreductie in 40% nieuwe en gebruikte kleine houten vaten en 500l Franse eiken vaten. Klaring door eenmalige trekking en bezinking, rijping van 18 maanden tot de botteling in juli 2020.

tot 2028
Uitstekend bij donker wild, steaks en alle donkere vleessoorten (bijvoorbeeld lam) en oude kazen
Ideale drinktemperatuur 16-18°C
Falstaff 98/100

A la Carte 95/100

Vinaria *****

 

Meer informatie

2018 Ried Schüttenberg 1.ÖTW

24,60

Zweigelt
De Schüttenberg is met 280 m het hoogst gelegen deel van de heuvelketen van Arbesthal en staat, nomen est omen, sterk onder invloed van de terrasgrindgronden, de oorspronkelijke rivierbedding van de Urdonau, die tegenwoordig ongeveer 130 m lager stroomt. De ongeveer 2 miljoen jaar oude, 50 cm dikke grindlaag ligt over zandig-lemige sedimenten van het Pannonisch met diepe kalkhoudende bodems. Het hoge aandeel kiezel en stenen, in combinatie met de verkoelende bosranden, levert bijzonder strakke wijnen op.
Diep donker robijn met ondoorzichtige kern
Fijn gekruid, koel, pruimen en kersenfruit, tabaknuances
Frisse zure kersen, stevige aanwezige tannines op de afdronk met lichte hints van bittere chocolade
Kurk
Voorzichtige oogst met de hand in 2 selectiestappen begin oktober 2018.

Gecontroleerde gisting door natuurlijke gisten in houten gistkuipen bij 28 tot 30°C door zachte afbrokkeling en overstroming van de druivendraf, maceratie gedurende 21 dagen. Vervolgens zuurreductie in 50% nieuwe en gebruikte kleine houten vaten en 500 liter Bourgondische eiken vaten, klaring door eenmalige trekking en bezinking, rijping van 16 maanden tot de botteling in september 2020.

tot 2028
Uitstekend bij donker wild, steaks en alle donkere vleessoorten (bijvoorbeeld lam) en oude kazen
Ideale drinktemperatuur 16-18°C
Falstaff 93/100

 

Meer informatie

Create a Flip Book for any product category. You can also select custom posts.