Oostenrijk heeft meer te bieden dan Swarovski, Red Bull en Mozartkugeln. Al ooit eens wijn, gin of whisky uit Oostenrijk gedronken? Neen? Dan is het nu de uitgelezen kans.

Wil je bestellen? Helemaal onderaan kan je de bestelknoppen terugvinden. Tijdens de maand maart krijg je bij de aankoop van een fles gin 4 flesjes Fever Tree Indian Tonic Water er gratis bij.

The Stin Gin

STIN_WickelpapierIn januari 2017 werd de Steiermarkse droge gin met de naam STIN geboren. 28 Botanicals geven de STIN zijn frisse geur en onmiskenbare smaak. Naast de jeneverbessen zijn het vooral de twee citrusvruchten citroen en sinaasappel, maar ook de appels uit het zuiden van Steiermark en de vlierbessen uit Oost-Steiermark die deze gin zo veelzijdig maken. Andere fijne kruiden zoals koriander, komijn en gember zijn kenmerkend voor het pittige deel van de STIN.

De perfecte tonic voor deze gin is Fever Tree Indian Tonic Water en Thomas Henry Tonic Water.

De perfecte garnituur is citroenzeste en sinaasappelzeste.

Om een zo groot mogelijke variëteit aan aroma’s te verkrijgen, wordt de STIN voorzichtig gedistilleerd in een koperen ketel van 50 liter in kleine hoeveelheden.

Vorig jaar kreeg de STIN 90/100 van Falstaff.

Tot voor kort was deze gin enkel verkrijgbaar in Oostenrijk. Je kan hem bestellen bij Dolio Vinum voor € 37,50 excl. verzendkosten.

Inhoud 500 ml – 47% vol

Hands On Gin

Hands_on_Gin_700_ml-420x559Steiermarkse ambachtelijke droge gin – Gedistilleerd met slechts een handvol geselecteerde benodigdheden

In dubbel gebrande witte rum worden slechts vijf ESSENTIALS gebruikt voor de HANDS ON Gin.
De JENEVERBES is het aangename kruid dat het skelet van een fijne jenever definieert.
De ZWARTE BES is samen met de witte rum verantwoordelijk voor het aangename volledige gevoel in de mond en benodigdheden, zoals de jeneverbes een fijne aardse-kruiden noot.
Het CITROENGRAS geeft de HANDS OP de eerste frisse en fruitige neus, die bijna doet denken aan groene peren. In de mond onwaarschijnlijk fris en levendig.
Het KORIANDERBLAD wordt altijd zeer vers verwerkt en geeft zowel in de mond als in de neus een aangename topnoot, dat ongelooflijk goed in het glas kan worden gecombineerd met fruitige tonics.
De SINAASAPPELSCHIL completeert de andere smaken en combineert de andere essenties tot één geheel. In de neus, zo onopvallend mogelijk in de mond, verfrist het totale smaakprofiel onwaarschijnlijk.

De perfecte tonic voor deze gin is Fever Tree Indian Tonic Water, Fever Tree Mediterranean Tonic Water, San Pellegrino Old Tonic, Schweppes Dry Tonic Water en Schweppes Indian Tonic Water.

De perfecte garnituur is zwarte peper, koriander, komkommer en citroen.

Vorig jaar kreeg HANDS ON 89/100 van Falstaff. Dit jaar is hij in Londen uitgeroepen tot beste Oostenrijkse London Dry Gin van 2018!

Tot voor kort was deze gin enkel verkrijgbaar in Oostenrijk. Je kan hem nu bestellen bij Dolio Vinum voor € 39,50 excl. verzendkosten.

Inhoud 700 ml – 46,5% vol

Rick Brave Dry Gin

GIN_Freisteller_002_c_Lupi_Spuma_ohne_SchattenDeze gin is voor de dapperen of de geavanceerde gindrinkers. Een aromaspel met een krachtige druk op het gehemelte. De complexiteit van de pepersmaken, de scherpte van de gember en de fragiele fruitsmaken dragen bij dat u deze gin zich zal herinneren.

De perfecte tonic voor deze gin is Fever Tree Indian Tonic Water, Fever Tree Mediterranean Tonic Water, Schweppes Premium Mixer Pink Pepper Tonic.

De perfecte garnituur is zwarte peper, gember, zoethout en limoen.

Vorig jaar kreeg de Rick Brave Dry Gin 90/100 van Falstaff.

Je kan hem nu bestellen bij Dolio Vinum voor € 39,00 excl. verzendkosten.

Inhoud 500 ml – 47% vol

Rick Rich Dry Gin

GIN_Freisteller_003_c_Lupi_Spuma_ohne_SchattenEen tweede Gin van Dreizehn. In het begin is er een brede zoetheid in de geur, dan wat kardemon, citroengras en een subtiele jeneverbes. In de mond heeft hij een krachtige stijl. Hij is niet zo rond als sommige moderne designer gin’s. Toch is hij jeugdig, inspirerend, toegankelijk en helemaal niet normaal.

De perfecte tonic voor deze gin is Fentimans Premium Indian Tonic Water, Schweppes Premium Mixer Original Tonic en Thomas Henry Tonic Water.

De perfecte garnituur is citroenzeste, limoen en sinaasappelzeste.

Vorig jaar kreeg de Rick Rich Dry Gin 89/100 van Falstaff.

Je kan hem nu bestellen bij Dolio Vinum voor € 39,00 excl. verzendkosten.

Inhoud 500 ml – 43% vol

Brexit Whiskey

Whiskey_Brexit_700_ml-420x559We zeggen “ja” tegen het breken met de traditionele Britse single malt. BREXIT is een mengvaste variëteit uit Steiermarken: maïs, rogge, gerst, tarwe en spelt van zijn eigen velden, perfect op elkaar afgestemd.
Zorgvuldig gefermenteerd, voorzichtig gedistilleerd en jarenlang (4-13 jaar) gerijpt in eiken vaten. Vol en pittig – een stemresultaat dat iedereen plezier geeft.

Dit is hoe de Brexit whisky smaakt:
De maïs brengt de zachtheid en een zekere zoetheid mee. De sterke rogge geeft de whisky zijn ruwe randen, terwijl de gerst zorgt voor elegante elegantie en opwindende diepte. De tarwe is zacht en mild, de spelt goed en korrelig, wat de exotische is onder onze granen. Een unieke combinatie die je niet mag missen!

Vorig jaar kreeg de BREXIT 91/100 van Falstaff.

Binnenkort bestelbaar bij Dolio Vinum. Ben je geïnteresseerd, reserveer dan alvast je fles via info@doliovinum.be . De prijs bedraagt € 46,20 excl. verzendkosten.

Weingut Höpler

download-1Dit wijnhuis is gelegen in Breitenbrunn aan de Neusiedlersee. Het wijnhuis is 46ha groot. De productie bestaat uit 50% witte wijn, 40% rode wijn en 10% zoete wijn. O.a Fifteen van Jamie Oliver in London heeft wijn van dit wijnhuis op zijn wijnkaart staan.

Speciaal voor u hebben we een pakket samengesteld uit 6 verschillende wijnen (2x wit en 4x rood) van dit wijnhuis. Meer info

 

[do_widget id=goodolwine_wines_category_widget-17]